Terug naar alle categorieën

Nationaal Waarderingsonderzoek Nuon: “Waardering uitspreken versterkt familiebanden”

0 Reacties
 • RenataRenata Auteur
  Community Manager
  Reacties: 279

  1 november 2017, 09:53

  We vinden dat het onze familieband versterkt, maar de helft van de Nederlanders ervaart het te weinig: waardering van familieleden. Als die waardering lang uitblijft, raken we teleurgesteld, onzeker en onverschillig in onze familierelaties. Dat blijkt uit het Nationaal Waarderingsonderzoek van energiebedrijf Nuon, uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders.

  Familierelaties kunnen soms best ingewikkeld zijn. Eerlijk aangeven waar we behoefte aan hebben bij onze familieleden vinden we lang niet altijd makkelijk. De helft van de ondervraagden ervaart weleens te weinig waardering van familieleden. 75% van de respondenten zegt het vervolgens zo te laten en af te wachten als ze te weinig waardering ervaren van familieleden. Slechts 14% geeft het aan en gaat erover in gesprek. Maar ook het ontvangen van complimenten kan problemen opleveren: 78% geeft aan het moeilijker te vinden om waardering te krijgen dan om het zelf te geven.  Positieve en negatieve emoties
  Bijna alle deelnemers aan het onderzoek vinden waardering uiten binnen een familie belangrijk. Het gros, namelijk 75%, vindt dat het de familieband versterkt. De helft zegt dan ook vaker waardering uit te willen spreken voor familieleden. Van waardering uitspreken krijgt maar liefst 90% van de deelnemers een goed gevoel. Door complimenten te geven, willen ze hun familielid vooral een fijn gevoel geven (51%), of een goede sfeer creëren (25%). Als waardering lang uitblijft, leidt dat tot gevoelens van teleurstelling (50%), onzekerheid (35%), onverschilligheid (23%) of frustratie (21%).

  Waardering onderschat
  “Nuon heeft dit onderzoek uitgevoerd omdat we het heel belangrijk vinden om goede relaties te onderhouden met onze klanten”, zegt Guido Stein van Nuon. “Voor goede relaties is waardering essentieel; dat wordt vaak onderschat. Het zou dan ook goed zijn als er meer aandacht komt voor dit onderwerp. Gewaardeerd worden, dat wil iedereen. Thuis, binnen een familie, maar ook als klant van Nuon. Daarom organiseren wij bijvoorbeeld klantendagen en bieden we ‘Nuon blijven loont’, waarbij we onze trouwe klanten extra waardering geven. Bij ons ben je in goede handen! Het zou goed zijn als waardering aan herwaardering wint.”

  Meer complimenten uitdelen
  Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat ze hun waardering naar familieleden vaker zouden moeten uiten. Guido Stein van Nuon: “Ook hieruit blijkt hoe belangrijk we elkaar waarderen vinden. Het onderzoek laat ook zien dat het niet altijd lukt om die waardering ook daadwerkelijk te uiten. Laten we meer complimenten uitdelen. Echt onze waardering laten blijken. Als Nuon zijn we ervan van overtuigd dat we daar allemaal beter van worden.”

  Door te luisteren begrijp je hoe je iemand echt kunt waarderen.

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie