Terug naar alle categorieën

Mooi weer en energiebesparen!

1 Reactie
 • EugeneEugene Auteur
  Moderator
  Reacties: 993

  17 mei 2017, 17:00  Als de zon buiten schijnt, kan ik me indenken dat je niet zo bezig bent met energiebesparen. Toch is er wel winst te behalen. Onze verbruiksspecialisten Rob en Max hebben enige tijd geleden al eens wat tips gegeven. Nu met dit mooie weer besloten we Rob en Max te vragen of ze nog wat tips hebben. Heb jij ook een bruikbare tip? Laat het ons dan hieronder weten!

  De meeste mensen wachten met het schoonmaken van de ketel tot het stookseizoen begint, maar het kan ook al eerder worden gedaan. Hierdoor heb je geen wachttijd bij de installateur.

  Maak de vriezer eens een keer goed leeg van (oudere) producten. Ontdooi daarna de vriezer, met het warme weer gaat dit sneller. Natuurlijk wel de resterende producten zo kort mogelijk in de koelbox houden. Minder ijsvorming geeft een veel hoger koelrendement. (ongeveer 5% per cm ijs).

  Maak waar mogelijk de condensor (het zwarte rooster) aan de achterzijde een keer goed schoon. Minder stofvorming geeft meer warmte afgiften en een beter koelkast rendement. Je kunt hier lezen hoe je het best de koelkast en vriezer schoon kan maken.

  Als je zonnepanelen hebt, kijk dan of deze voor een beter rendement kan worden schoongemaakt. Dit kan misschien met een tuinslang en eventueel vanuit een dakraam met een lang raamborstel. Gebruik altijd een niet te agressief schoonmaakmiddel.

  Loop eens door de woning en kijk welke elektronische sluipverbruikers helemaal uit kunnen worden gezet. Veel toestellen worden nauwelijks gebruikt maar staan wel 24 uur per dag aan. Denk aan oude video of dvd speler, modems, telefoontoestellen, kruimeldief enz.

  Als je stadswarmte hebt met thermostatische radiatorknoppen en zonder ruimtethermostaat, controleer of deze thermostaatknoppen laag staan ingesteld
  (op uit of *). Dit voorkomt onnodig warmte verbruik, ook in de zomer.

  Warmtelamp/warmteheater; gezellig en comfortabel maar gebruik ze efficiënt en niet onnodig.

  Zet je keukenboiler uit als je 2 weken of langer op vakantie gaat. Wel goed doorspoelen bij terugkomst.

  De nieuwe vaatwassers en wasmachines hebben vaak een ECO programmaknop. Gebruik deze zo veel mogelijk want dat is de zuinigste manier van wassen. Ook al duurt het programma langer. (niet echt een zomertip maar werkt wel). Via de weblinks kan je er wat meer over lezen.


  Doe er je voordeel mee!

  Groeten,

  Eugene

  1 Attachment

 • JLDBnl
  Ervaren
  Reacties: 82

  21 mei 2017, 21:38

  Natuurlijk hoef je met mooi weer geeen energie te besparen.
  Het gasverbruik van 1 m3 is alleen voor warm water, ik zeg wel tegen mijn echtgenote neem nu maar de elektrische waterkoker.
  Met een zonnige dag is er stroom in overvloed, soms is er 3x zoveel als we kunnen gebruiken.
  Dus 's morgens op tijd de wasmachine aan en de meter blijft maar terug lopen...........
  Weer terug! Nu met een startersbonus van €205. Die slimme meter mogen ze steken waar de zon niet schijnt. Alleen sukkels accepteren een slimme meter!

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie